Date istorice

catedrala in Ciutadela, Minorca, SpaniaNoiembrie 1860

În Catedrala din Ciudadela (Menorca), Francisc Palau trăieşte o experiență deosebită a Bisericii ca Trup mistic al lui Cristos, aflând răspunsuri despre sensul vieţii sale în Biserică şi pentru Biserică. În această experienţă, Francisc descoperă și vede mai clar misiunea sa ca fondator. Un grup de femei și un grup de bărbaţi, care au o strânsă legătură cu  Francisc Palau, avându-l drept director spiritual, îsi încep viaţa religioasă. În acest eveniment, un rol important îl are tânăra franceză Juana Gratias. În anul următor, în luna februarie se stabilește prima comunitate de surori în Ciudadela.

Lerida, Aytona y santuario de santa Teresita.2 059Iunie 1862

Surorile formează prima comunitate în Peninsula Iberică: Santa Cruz de Vallcarca (Barcelona).

El Vedra, Ibiza1863

Părinte Francisc Palau, în timpul exerciţiilor spirituale de la Vedra (30 august septembrie) scrie primele Reguli pentru surori.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA1872

Părintele Francisc, cu puțin timp înainte de moartea sa, care a avut loc la 20 martie în Tarragona, publică Regulile și Constituțiile Surorilor Tertiariei Maicii Domnului de pe Muntele Carmel al Terezei lui Isus.

sr Juana Gratias21 decembrie 1878

Sr. Juana Gratias îl informează pe generalul fraţilor Carmeliţilor Desculţi de mărimea casei şi numărul surorilor aflate în  Institut, și solicită numirea unui frate carmelita desculț, drept director al Institutului.

gracia5Mai 1879

Este fondată “Casa Mamă” în Villa de Gracia (Barcelona).

30 iulie 1886

Episcopul de la Barcelona aprobă Constituțiile Surorilor Tertiariei Carmelitanelor Desculţe a Terezei lui Isus. Prin aceasta, institutul dobândește personalitate juridică.

magdalena calafell10 iunie 1896

În “Casa Mamă” a avut loc primul Capitolul General al Institutului. Ca primă Superioară Generală a fost ales sr. Madalena Calafell (1884-1903).

3 decembrie 1907piusXII10

Papa Pius al X aprobă Congregaţia Surorilor Tertiariei Carmelitanelor Desculţe ca fiind un Institut pontifical și aprobă Constituțiile Surorilor.

arg81910

Prima călătorie misionară în afara Spaniei la Villa Mercedes (Argentina).

uraba91925

Expediție Misionară pentru Uraba (Columbia).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA29 aprilie 1941

Cu Rescript Papal, Congregaţia primeşte titlul Surorilor Carmelitane Desculţe Misionare. Biserica a recunoscut în felul acesta că, Congregaţia este misionară.

casagen1131 mai 1963

Reşedinţa Casei Generale este transferată de la Barcelona la Roma.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA1967

Începând cu 12 aprilie, având permisiunea Şedinţei Apostolice, Institutul nostru se va numi: Congregaţia Carmelitanelor Misionare.

24 aprilie 1988, Roma

beatyf13Beatificarea slujitorului lui Dumnezeu, Francisc Palau y Quer, carmelita desculţ, Fondatorul  Carmelitanelor Misionare.

Octombrie 2002

Carmelitanele Misionare ajung în România.

Lasă un comentariu