Spiritualitate

juniorat

Noastra Familia Religioasa s-a născut ca nouă ramură religioasă înrădăcinată în Familia Carmelitană. Spiritualitatea noastra este spiritualitatea carmelitana – palautiana:

Carmelitana, pentru ca trăim în spiritul şi din moștenirea Carmelui (Profet Ilie, Sf. Tereza a lui Isus, Sf. Ioan al Crucii, Sf Tereza a Pruncului Isus, Sf. Edith Stein, Sf. Raphael Kalinowski…),

Palautiana, pentru ca nostru modul de viață în mod special a fost îmbogățit prin harul al experienței interioare ai Bisericii, care a avut Francisc Palau, Carmelita Desculţ, prin fidelitate în viață, rugăciune și misiune Surorilor de la începutul Congregaţiei până astăzi.

Experienţa carismatică a fondatorului nostru cu privire la Biserică, mister de comuniune, aduce spiritualităţii Carmelului o vocaţie puternică de a construi comuniunea eclezială pe care am primit-o ca dar al Duhului Sfânt în slujba lumii şi a Bisericii : „Dumnezeu şi semenii” (scrierile pr. Francisc Palau). Aceasta este esența carismei noastra: pentru a fi un semn de comuniune în Biserică.

Prezenţa Mariei în viaţa şi în rugăciunea noastră este foarte semnificativă. Fecioara Maria, pentru Francisc Palau şi pentru Carmelitanele Misionare, este modelul desăvârşit al Bisericii, Maica Bisericii, este mereu lângă noi şi ne duce spre Dumnezeu. Maria, Fecioara contemplaţiei, ne învaţă, în tradiţia Carmelului, să fim contemplative în lumea de astăzi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s