Sfânta Fecioară Maria de pe Muntele Carmel

MB KarmeluSfânta Fecioară Maria de pe Muntele Carmel

În Sfintele Scripturi este lăudată frumuseţea Carmelului, unde profetul Ilie a apărat puritatea credinţei lui Israel în Dumnezeul cel viu. În secolul al XII-lea, câţiva pustnici s-au retras pe acest munte, apoi un întemeiat un ordin pentru a duce o viaţă contemplativă sub ocrotirea sfintei Născătoare de Dumnezeu, Maria.

Din Predicile sfântului Leon cel Mare, papă

Este aleasă o fecioară din descendenţa regală a neamului lui David, care, destinată pentru maternitate sacră, l-a zămislit pe Fiul, om-Dumnezeu, mai întîi în inima sa şi apoi în trupul său. Fără să ignore planul divin, ca să nu se teamă în faţa unui eveniment excepţional, ea înţelege din colocviul avut cu îngerul ceea ce va lucra Duhul Sfânt în ea. Cea care va deveni Mamă a lui Dumnezeu nu se gândeşte că acest fapt are loc fără a deteriora pudoarea. De ce nu ar trebui să creadă în noutatea zămislirii, de vreme c i se promite intervenţia eficace a puterii Celui Preaînalt? În afară de acesta, credinţa ei, care era deja perfectă, este confirmată de mărturia unei minuni precedente: împotriva oricărei aşteptări, Elisabetei îi este acordată rodnicia.

Pentru aceasta, Cuvântul lui Dumnezeu, el însuşi Dumnezeu şi Fiul lui Dumnezeu, s-a făcut om pentru a-l elibera pe om de moartea veşnică.

Articole recente

  1. Tuturor Sfinților – veghe de rugăciune Lasă un răspuns
  2. Deschiderea casei de oaspeți și a capelei Lasă un răspuns
  3. 8.2.2018 -Veghe de rugaciune pentru victimele traficului de persoane Lasă un răspuns
  4. 2.2.2018 -Ziua persoanelor consacrate Lasă un răspuns