Sfânta Tereza a lui Isus

Sfânta Tereza de Avilasta teresa1

Fecioară, Învăţătoare a Bisericii şi Mamă a Carmelului Reformat

S-a născut la Avila, în Spania, în anul 1515. Intrând în Ordinul Carmelitelor, a înaintat repede pe calea perfecţiunii şi a fost învrednicită de revelaţii mistice. A întreprins reformarea Ordinului său şi, de aceea, a avut de înfruntat multe greutăţi, dar le-a biruit pe toate cu multă tărie sufletească. A scris cărţi de mare profunzime spirituală, întemeiate pe experienţa propie. A murit la Alba de Tormes, în anul 1582.

Din Operele sfintei Tereza a lui Isus:

Cel care îi are ca prieten pe Cristos Isus şi urmează un conducător aşa de mărinimos ca el poate, desigur, să suporte orice; Isus ajută şi dă putere, nu înşală pe nimeni niciodată şi iubeşte în mod sincer. De fapt, am recunoscut mereu şi încă văd clar că nu putem să-i fim plăcuţi lui Dumnezeu şi să primim de la el haruri mari, decât prin omenitate a lui Cristos, în care el a spus că îşi găseşte toată bucuria.

Eu am experimentat aceasta de multe ori şi mi-a spus-o însuşi Domnul. Am văzut clar că trebuie să trecem prin această poartă dacă dorim ca Maiestatea supremă să ne arate marile sale secrete. Nu trebuie căutată altă cale, chiar dacă s-a ajuns la culmea contemplaţiei, deoarece pe această cale suntem siguri. De la el, Domnul nostru, ne vin toate bunurile. El ne vainstrui. Meditând viaţa sa, nu se va găsi model mai desăvârşit.

Ce anume putem dori mai mult, atunci când avem alături un prieten aşa de bun, care nu ne părăseşte niciodată în încercări şi în necazuri, aşa cum fac prietenii din lume? Fericit este cel care îl iubeşte cu adevărat şi îl are întotdeauna cu sine!

Articole recente

  1. WEEKEND despre descernământul VOCAȚIONAL Lasă un răspuns
  2. ANUL JUBILAR – 150 de ani de la plecarea la Cer fondatorului nostru Lasă un răspuns
  3. Carmelului Misionar Secular Lasă un răspuns
  4. Programul Mănăstirii „Sfânta Maria a Unității” surorilor Carmelitane Misionare Lasă un răspuns